Перейти до основного вмісту

GIS захід для залізничних мереж

gis

Esri та RFI за підтримки Esri Italia організували міжнародний захід «European Rail GIS Summit», присвячений проектуванню та управлінню залізничними мережами. Захід проходив у Римі 8 та 9 листопада.

Метою зустрічі було стимулювання дискусії та обміну найкращими практиками щодо використання географічних технологій для функціонування європейської залізничної інфраструктури.

ESRI Ukraine була присутня на цьому заході, де переймала світовий досвід цифрового проектування та управління залізничним транспортом передових європейських операторів.

Протягом двох днів у заході взяли участь 72 особи з 16 різних країн, які представляли головних операторів європейських залізничних мереж. Для Італії, приймаючої країни, представлені FS та RFI. Свої додатки показали європейські лідери в управлінні залізничними мережами: GAIA (Греція), Network Rail (Великобританія), Infrabel (Бельгія), SNCF Réseau (Франція), Bane NOR (Норвегія), Українська залізниця (Україна), Rail Baltica ( Країни Балтії). Дуже зворушливою була доповідь українців про труднощі управління залізничною мережею у воєнний час.

Серед багатьох тем, які розглядалися також завдяки внеску Esri та Esri Europe, говорили про інтеграцію GIS-BIM та GIS-SAP (ANAS), прогнозний аналіз, реальний час та Інтернет речей, зображення та дані, цифрове рішення для безпеки, стійка мобільність, мережеве моделювання та навігація.

Esri Italia та ACCA Software представили останні новини щодо технологічних рішень для інтеграції ГІС та OpenBIM, для управління та проектування залізничних мереж та інтеграції з платформами IoT.

Зустріч підтвердила ключову роль ГІС для управління активами та для підвищення ефективності планування завдяки прогнозному аналізу, оцифровці фізичного об’єкту, інтеграції з BIM та як рушійної сили технологічних інновацій у роботі мереж.